• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • «Весна пробуджує від сну всю землю чарівну»

«Весна пробуджує від сну всю землю чарівну»

2013-03-07

/Files/images/0_83d5f_573c2694_XL.gif

Земля зітхає ледве чутно

І прокидається від сну...
І березень дарує чудо,
Розпочинаючи весну.

Це чудо-в усмішках чарівних,
У морі квітів навкруги.

Ми Вас вітаємо царівни,
Найкращі, милі, дорогі!

Міжнародний жіночий день (8 березня) — міжнародний день жіноцтва; дата, яку відзначають як окремі люди, так і великі групи в усьому глобальному суспільстві. Цей день визнається Організацією Об'єднаних Націй, в багатьох країнах світу цей день встановлено державним святом.

8 березня є офіційним вихідним днем в Азербайджані, Анголі, Білорусі, Буркіна-Фасо, В'єтнамі, Грузії, КНДР, Казахстані, Камбоджі, Киргизстані, Китаї, Конго, Лаосі, Македонії, Молдові, Монголії, Непалі, Таджикистані, Туркменістані, Росії, Уганді, Україні.

Початково Міжнародний жіночий день був днем протесту проти дискримінації жінок. Існує традиція прив'язувати виникнення Міжнародного жіночого дня до демонстрації, яку провели 8 березня 1857 року в Нью-Йорку робітниці-текстильниці з вимогами рівної з чоловіками зарплати, поліпшення умов праці, 10-годинного робочого дня.

В останню неділю лютого 1908 року тисячі жінок знову вийшли на вулиці Нью-Йорку. Демонстрація була приурочена до "Жіночого дня" 1857 року. Жінки вимагали виборчого права, виступили проти важких умов праці та проти праці дітей. У 1909-1910 рр. у США в останні неділі лютого відбулися марші та страйки жінок, очолені Соціалістичною партією Америки.

Під впловом дій американських жінок і на пропозицію німецької соціалістки Клари Цеткін, учасниці II Міжнародної конференції жінок-соціалісток (Копенгаген, серпень 1910 р., понад 100 учасниць із 17 країн) вирішили щороку в березні відзначати Міжнародний жіночий день – день солідарності жінок у боротьбі за повні політичні, економічні і соціальні права.

Вперше Міжнародний жіночий день провели 19 березня 1911 року в Німеччині, Австро-Угорщині, Швейцарії та Данії. Цю дату обрали жінки Німеччини, бо саме 19 березня 1848 року король Пруссії перед загрозою збройного повстання пообіцяв (але згодом не виконав обіцянки) провести реформи - включно з введенням виборчого права для жінок. 1912 року МЖД відзначили 12 травня. І лише з 1914 року дату МЖД зафіксували на 8 березня (можливо, через початок Першої світової війни, яка відсунула вбік щорічно визначення дати Міжнародного жіночого дня).

У СРСР свято втратило своє політичне забарвлення і перетворилося на одне з небагатьох неполітичних свят. З 1966 року, відповідно до Указу Президії Верховної Ради СРСР від 8 травня 1965 року, Міжнародний жіночий день став неробочим днем.

ООН почала відзначати Міжнародний жіночий день 1975 року.

7 березня в нашій школі відбулося свято Весни, Краси та Кохання «Весна пробуджує від сну всю землю чарівну». Як завжди зі словами привітання до жіночої половини нашої школи звернулася
директор - Ірина Іванівна Кірічкова.
Жінки бувають різні, як квіти весняні,
Як хризантеми пізні і як п’янкі пісні,
Як спогади криничні, як мандри крізь літа —
Чарівні, мудрі, вічні, як юність золота.
Весна… вже сама згадка про неї будить у серці щемну радість, тривогу. Весна зачаровує своїми таємницями. Природа, як і людина, має душу. Але душа природи має душу нерозгадану, добру, милу, сильну.

Березень настав. І прагне кожна жінка заквітчатися — оновитися, стати привабливою. Весна — це завжди святковий настрій, це завжди бентежно-щемні очікування чогось гарного і прекрасного. Не залишились осторонь і учні нашої школи—підготували конкурсно-розважальну програму для чарівних жінок.

/Files/images/SAM_1474.JPG

/Files/images/SAM_1475.JPG

/Files/images/SAM_1479.JPG

/Files/images/SAM_1480.JPG

/Files/images/SAM_1503.JPG

/Files/images/SAM_1512.JPG

/Files/images/SAM_1544.JPG

/Files/images/SAM_1556.JPG

/Files/images/SAM_1574.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 374

Коментарi

  • Atiya

    2013-09-06 19:23:22

    I never thought I would find such an everyday topic so enlanhltirg! http://aczjqx.com [url=http://tyarmiufs.com]tyarmiufs[/url] [link=http://bsbtexcktc.com]bsbtexcktc[/link]...

  • Khadiza

    2013-08-26 15:23:07

    As Charlie Sheen says, this article is "WNGNIIN!" http://svrpwdvr.com [url=http://qusdxaett.com]qusdxaett[/url] [link=http://mtbmriyv.com]mtbmriyv[/link]...

  • Nxirma

    2013-08-25 04:49:55

    I'm shekocd that I found this info so easily....

  • Felicidad

    2013-08-24 01:41:38

    Thniking like that shows an expert at work...

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.