"Через роки до жаданої перемоги..."

2013-05-09

Встеляйте квітами дороги, -

Вже проліски цвітуть, розмай,

В день незабутній Перемоги

Ми квіти кидаємо під ноги

Бійцям, що мир несли в наш край.

Щороку 9 травня ми відзначаємо День Перемоги. Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1941-1945 рр., не щезне з пам'яті людської, не піде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу - його битва, його перемога над фашистами. Можна по-різному ставитися до Великої Вітчизняної війни, по-різному її називати, але ж хіба можна забути тих, хто поліг у боях, хто віддав своє життя для щастя інших.

Фашизм – це одна з форм тоталітаризму. Людина в тоталітарній державі стає рабом і змушена покірно служити режиму. У 30-40-ті роки в Німеччині правив Гітлер – справжній тоталітарний вождь, який убив у своєму народі духовно-моральний зміст, заохочуючи виховання людини-зомбі, фанатика, здатного вбивати всіх «чужих» без розбору, сліпо виконувати жорстокі накази і бути цілком відданим своєму вождеві. Ось як описує це явище К. Симонов у своїй повісті «Це ми, Господи !..»:

Вбивали за піднятий недопалок на дорозі.
Вбивали, щоб тут же стягнути з мертвого шапку і валянки.
Вбивали за голодне похитування в строю на етапі.
Вбивали за стогін від нестерпного болю в ранах.
Вбивали заради спортивного інтересу, і стріляли не парами і п’ятірками, а великими етапними групами, цілими сотнями – з кулеметів і пістолетів-автоматів!

І з цієї нелюдської, варварської силою зіткнулися наші солдати. І неймовірними зусиллями волі, твердістю характеру, любов’ю до рідної землі врятували країну і народ від цього жорстокого ворога. Вони знали, на що йдуть, і безстрашно дивилися смерті в очі.

Багато горя і страхітливих втрат принесло Україні лихоліття світової війни. Наш край зазнав більше руйнувань, ніж будь-яка інша країна Європи. Найжахливішим було те, що Україна втратила понад 5 мільйонів своїх синів і дочок.

Все далі і далі відходять грізні роки Великої Вітчизняної війни, але ніколи не згасне пам'ять про всіх тих, хто, не задумуючись, віддав своє життя в ім'я Свободи. У Наших серцях ніколи не згасне пам'ять про людей близьких і зовсім невідомих - тих, хто боронив свій отчий край. Схилімо ж голови перед світлою пам'яттю тих, хто віддав своє життя, увійшовши у безсмертя.

/Files/images/DSCN6311.JPG

/Files/images/DSCN6319.JPG

/Files/images/DSCN6326.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 327

Коментарi

  • Louise

    2013-09-06 22:52:33

    Thanks for sttniarg the ball rolling with this insight. http://hjmwcjqxxs.com [url=http://bxtjovwh.com]bxtjovwh[/url] [link=http://nygdopxdj.com]nygdopxdj[/link]...

  • Ali

    2013-08-29 02:50:29

    I much prefer intvimafroe articles like this to that high brow literature....

  • Bernadett

    2013-08-26 18:56:41

    Umm, are you really just giving this info out for nonithg? http://quxnud.com [url=http://rzrcubyp.com]rzrcubyp[/url] [link=http://hwhejs.com]hwhejs[/link]...

  • Socorro

    2013-08-25 08:56:02

    Great hammer of Thor, that is porlefulwy helpful!...

  • Sangay

    2013-08-24 20:53:17

    I'm gruaeftl you made the post. It's cleared the air for me....

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.